Saturday 26 September 2009

Døvesenteret i Changsha
















Døvesenteret i Changsha har hatt en rekke kurs for ansatte og foreldrene til barna. Senteret har også gått til innkjøp av utstyr som gjør hverdagen lettere. De har blant annet kjøpt utstyr for å teste barnas hørsel i tillegg til pulter , stoler og leker som senteret og barna sårt trengte. Leker kan kanskje virke som ”luksus”, men for alle barna som bor på senteret, gjør disse lekene en stor forskjell. Senteret har også kjøpt inn et aggregat som gjør at det ikke er så ofte er mørkt om kvelden som  det har var tidligere.

I år går vi i NMS over til å støtte Døvesenteret i Changsha mer direkte gjennom Kirken i HuNan (Tre-Selv Kirken i HuNan) i stedet for å støtte senteret gjennom Amity (den flotte bistandsorganisasjonen startet av kirken i 1994). Vi i NMS har et meget godt samarbeid med Amity og øker også vårt samarbeid med dem på mange fronter og støtter flere prosjekter gjennom dem. De er profesjonelle og dyktige. Vi gleder oss derimot veldig over å kunne arbeide enda mer direkte med den lokale kirken som opprinnelig startet dette senteret. 

Det er jo også fantastisk å se å hvordan mange kristne i den lokale kirken hjelper til i dette senteret frivillig en eller to dager uken. I et land hvor det er liten tradisjon for å hjelpe til som frivillig, er dette er sterkt vitnespyrd. 

NMS Kina kommer også til å gå litt mer dertaljert i gang med å se på senteret for å se hvordan vi kan hjelpe dem på lenger sikt. Denne prosessen håper vi å få avsluttet til April neste år. Vi håper dere kan be for denne prosessen. 

Bønnemner:

  1. Be for de rektoren. Hun er er ei dame med mye entusiasme og pågangsmot, men også med store utfordringer. 
  2. Be for lærerne:  Som mange skoler og barnehager i Kina, er det desverre en veldig stor utskiftning av lærere på grunn av den krevende jobben og mye resurser brukes på opplæring av nye ansatte. Be for gode ansatte som vil være  lærere ved skolen over lenger tid.
  3. Be for de frivillige fra den lokale kirken som hjelper til ved dette senteret. 

No comments:

Post a Comment