Friday 26 June 2009

Skole for hørselshemmede











Det er altid en stor glede og veldig inspirerende å få besøke døvesenteret i ChangSha. Foruten de flotte barna, er det inspirerende å mote den kristne idealisten som leder senteret til faglig og som startet senteret fordi hennes datter selv var hørselshemmet og det ikke fantes noe tilbud i HuNan
Xinde rehabiliteringssenter ligger i byen Changsha i provinsen Hunan i Kina. Mens den urbane befolkningen i de østlige områdene av Kina er blitt rikere, er det på landsbygda i vest fremdeles millioner av mennesker som lever under fattigdomsgrensen. Kvaliteten på undervisningstilbud og helsetilbud i de ulike deler av landet varierer enormt.
De fleste barna ved Xinde kommer fra fattige fjellandsbyer, og ofte har ikke familien økonomisk kapasitet til å betale hva det koster å ha barnet ved senteret. Senteret har derfor en stipendordning for de fattigste barna. Mange spesialutdannede lærere er ansatt ved Xinde, og senteret oppnår svært gode resultater. Mange står derfor i kø for å bli tatt opp som elever.
Xinde drives av Hunan kristne råd, i nært samarbeid med hjelpeorganisasjonen Amity Foundation.
Hvis du er interessert i å lese en rykende fersk oppdatering på Engelsk, ta en titt her.
Hvis du er interessert i å gi en gave til dette prosjektet,klikk her.

No comments:

Post a Comment